Tina på tur

Reiseåret 2017

2017 nærmer seg slutten, og det er på tide å oppsummere året som har gått. I år har jeg besøkt 10 land, 5 av dem nye. Jeg har vært i hovedsteder, metropoler og landsbyer, besøkt slott, festninger og gatemarkeder.Jeg har kjørt over fjellpass, og vært med vakre innsjøer. Jeg  har overnattet i trehus, luksushotell og en nedlagt telegrafstasjon. Med andre ord, det har vært et innholdsrikt reiseår med mange fantastiske opplevelser.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vinteren

Startet reiseåret 2017 med en venninnetur til vakre Helsinki. Jeg falt pladask for den byen mellom Øst og Vest. Helsinki byr på alt man ønsker seg i en storby; shopping, kultur og nydelig mat og drikke. Les mer om Helsinki her: Helsinki – design, arkitektur & kaffe

 

Våren

I april reiste jeg Sarajevo, hovedstaden i Bosnia-Hercegovina. Det er nok mange som husker de forferdelige TV-bildene fra krigen i Sarajevo, som rullet overs skjermen på 90-tallet. Sarajevo er enda preget av krigen, med tydelige kulehull i mange av bygningene. Likevel har Sarajevo reist seg igjen, og begynner i dag å bli et mer populært reisemål, og det med god grunn. Sarajevo er en fascinerende by, med gammelt og nytt side og side. Jeg har skrevet et innlegg om min opplevelse av Sarajevo her: Sarajevo – en reise gjennom historien

 

Når jeg var i Bosnia-Hercegovina, så benyttet jeg også anledningen til å besøke Mostar. Byen der befolkningen lever helt adskilte liv med en bro i mellom seg. Den muslimske befolkningen på den ene siden, og den kristne på den andre. Broen i Mostar ble bombet i stykker under krigen på 90-tallet, men bygd opp igjen i tro kopi. Les mer om Mostar her: Den vakre broen i Mostar

Sommeren

Sommeren ble en veldig hektisk tid, da spesielt juni. Jeg startet måneden med en reise til Hong Kong, noe som var en fantastisk tur. Les mer om mine Hong Kong tips her: Oppdagelsesferd i Mong Kok & Kowloon

 

Dagen etter jeg kom hjem fra Hong Kong, satt jeg meg på flyet til København. Ikke noe tid til å sove her i gården. Jeg fikk meg en liten roadtrip gjennom Danmark, videre gjennom deler av Sverige. Jeg fikk øynene opp for sørkysten av Sverige, det er det nærmeste vi kommer «syden» i Skandinavia. Badehoteller og hvite strender så langt øyet kan se. Jeg var i Trelleborg, og tok ferje over til Swinoujscie i Polen.Dette er en liten kystby som ligger like på grensen til Tyskland. Turen gikk videre til Szczecin, litt lengre sør i Polen. Byen har en ganske fin «gamleby», ellers fremsto byen som litt sliten.

Etter et par dager i Szczecin, bar turen videre – gjennom landsbygda i Polen, videre inn i Tyskland med alle sine fine landsbyer. Havnet i Hamburg, Tyskland. Den selverklærte «grønneste byen i Europa». Jeg hadde aldri vært i Hamburg før, og jeg må si at jeg ble positivt overrasket. Jeg vet ikke helt hva jeg forventet meg, men har alltid innbilt meg at Hamburg var en litt sliten, skitten havneby. Havneby er vel det eneste som stemmer i den tankerekken der. En kjempekoselig, urban, grønn og moderne by. Innlegg om Hamburg kommer på et senere tidspunkt. ?

 

Høsten

Høsten bød på en ny roadtrip. Denne gangen var det Slovenia som stod for tur! Men først måtte vi innom Zagreb, Kroatia. Vi ankom Zagreb i pøsende regn, men det la ingen demper på stemningen. For en fantastisk by. Kanskje den vakreste jeg har vært i noen gang. Gamle bygninger, kirker med kupler og smale pittoreske gater.

 

Ljubljana, Slovenia var heller ingen nedtur. Hvorfor har jeg aldri vært her før? En nydelig liten by med broer, fargerike hus, fontener på alle torv og ikke minst, et bilfritt sentrum. Det gjorde at dette var en stille og utrolig ren by. Fokuset på miljø var veldig synlig både gjennom bilfrie områder og en imponerende søppelsortering.

Turen gikk videre til Piran, en liten kystby med Adriaterhavet.

 

Vi reiste til Bovec, en fjellandsby i Triglav nasjonalpark. Her bodde vi i en nedlagt telegrafstasjon med en uslåelig utsikt til de julianske alper.

 

Vi reiste videre over Vrsic fjellpass, gjennom den «russiske veien», som var svært betydningsfull under 1. verdenskrig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Vrsic Fjellpass

Vi sov i trehus i Lake Bled, og besøkte selvfølgelig den lille øya midt i innsjøen.

 

Det har vært et fantastisk reiseår, og nå gleder jeg meg til å planlegge nye reiser i 2018. Første tur er allerede bestilt, reiser til KIEV, UKRAINA i februar ? Jeg gleder meg helt enormt. Har du noen tips til meg? Legg igjen en kommentar.

GODT NYTT REISEÅR!

1 thought on “Reiseåret 2017

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *