Tina på tur

På tur i Ala-Archa fjellene i Kirgisistan

Ala Archa fjellene er en forlengelse av fjellkjeden Tian Shan, og er lokalisert i en nasjonalpark 40 km sør for Bisjkek. Her finner man fjelltopper på opp mot 5000 moh., 20 små og store isbreer, og er man riktig så heldig kan man til og med få øye på den svært sjeldne snøleoparden som har sitt hjem i disse fjellene.

Da vi kom til utgangspunktet kunne vi velge flere ruter, alt ettersom hvor langt vi ville gå. Her kan man velge alt fra timer, til dager og uker. Vi valgte en middels tur opp til Tepshi Plato (2500 moh.).

Dessverre var det litt ruskete vær denne dagen, og utsikten var ikke alltid den beste. Tåka kom og gikk, og i klare øyeblikk var det bare til å fange de fantastiske omgivelsene vi befant oss i.

Vår tur i fjellet var ikke helt planlagt, dermed ble det en kortere tur enn det vi hadde ønsket. Anbefaler en god planlegging, finn ut hvilken rute du vil gå, og hvor lenge du blir borte. Vi møtte flere turgåere med store ryggesekker og telt, som hadde planlagt å gå i fjellene i flere dager. I disse fjellene kan man nå mange topper over 2000 moh, og hvis vi hadde fulgt denne stien til topps, hadde vi kommet til Razeka Stasjon som ligger 3300 moh. Dette er en tur som innebærer en overnatting, og dermed passet det ikke inn i vår tur denne gangen. Men kanskje neste gang.

Tusen takk for turen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *