Tina på tur

En reise til eventyrlandet Georgia

Tbilisi

Lonely Planet melder at Georgia er et av neste års hotteste reisemål. Det tok sin tid, men endelig er Georgia på lista. Siden jeg er så heldig at jeg allerede har vært der, skal jeg dele noen av mine opplevelser og tips med dere.

Knut Hamsun var på reise i Georgia for 100 år siden, og han kalte det «Æventyrlandet». Han ble så begeistret at han antok at Gud selv bodde fjellene som omkranser nordlige Georgia. Og jeg deler mitt syn med Hamsun. Georgia er eksepsjonelt vakkert – og naturen og landskapet er rett og slett litt magisk. Georgia har litt av alt – i nord har man den mektige Kaukasus – kjeden, som skiller Georgia fra Russland. I vest finner vi Svartehavet, og badebyene ligger som perler på snor. I sør grenser Georgia til Tyrkia og Armenia, og i øst finner vi Asjerbadjan og det kaspiske hav.

Med sin beliggenhet på Silkeveien mellom Asia og Europa er det mange som har satt sitt preg på Georgia gjennom historien. Blant annet persere, romere, arabere, mongoler, tyrkere og russere. Georgia ble løsrevet fra Sovjetunionen i 1991, og var i tiden etter preget av uro, korrupsjon og kriminalitet. Den tid er heldigvis forbi, og i dag fremstår Georgia som et trygt land å ferdes i.

2016-07-08 15.28.49.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Tbilisi

Vi ankom Tbilisi midt på natten – omtrent alle fly som ankommer Tbilisi lander på natten, så vi var absolutt ikke alene på flyplassen. Vi bodde på Light House Old City Hotel,som jeg anbefaler på det sterkeste. Det er lite familiedrevet hotell som ligger bare et par minutter fra den gigantiske Holy Trinity katedralen, og ca. 10-15 minutters gange til gamlebyen.

Tbilisi er en drømmeby for alle som er glad i arkitektur, historie og ikke minst fotografi. Har du et øye for detaljer, så er det bildemotiver hvor enn man snur seg. Fra de gamle fargerike husene som klamrer seg fast i fjellsidene, til den moderne arkitekturen i den nyere delen av byen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2016-07-05 18.38.14-22016-07-06 19.38.34-2OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi oppholdt oss mest i den gamle delen av Tbilisi, og jeg vil karaterisere den som mest sjarmerende. Det er en liten by, så her er det bare til å spasere rundt i gatene og i suge til seg alle inntrykkene som møter en.

Tbilisi betyr «varmt sted», og skyldtes alle de varme kildene i området. Spesielt i gamlebyen er det fortsatt ruiner etter de gamle badene.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg vil også anbefale en tur til festningen Narikala – som ligger på en høyde over byen. Festningen ble bygget på 300-tallet, og er i dag et av Tbilisis mest kjente landemerker, og et populært utsiktspunkt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2016-07-08 15.30.57OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I gamlebyen finner man også det noe spesielle dukketeateret Gabriadze , som har et ganske så festlig klokketårn. Hver dag klokken 12 og 19, kan man oppleve dukketeater utenfor klokketårnet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du må spise…

… Khachapuri når du er i Georgia. Dette kommer du heller ikke unna, da det selges på hvert et gatehjørne. Khachapuri er et brød fylt med ost, og det kommer i utallige varianter. Ellers er det ikke vanskelig å finne gode spisesteder i Tbilisi. Jeg pleier å bruke Tripadvisor til dette, og bruker å være fornøyd med stedene de anbefaler.

Men jeg har en spesiell anbefaling når det kommer til restauranter og det er Organique Josper Bar,som ligger like ved elvebredden i gamlebyen. Her serverer de definitivt byens beste mat!

2016-07-06 20.14.46-2

Og ikke minst byens, eller etter min mening, verdens beste dessert!!! LAVENDEL CREME BRULEE…

Eller hva med tiramisu servert som en liten plante….

2016-07-09 15.22.57

 

Det er mange ting å se og oppleve i Tbilisi, og man kan være der i mange dager uten å gå lei. Byen er liten, så man kommer seg langt med bare å spasere. Taxi er ganske lettvint å få tak i, og er et rimelig alternativ når det kommer til transport. Byen har også et metrosystem som vi ikke fikk testet ut.

Det finnes ingen direkteruter med fly fra Norge til Tbilisi, så opplevde det som en lang og tungvinn reise. Vi fløy med Air Baltic via Riga. Pluss i boka for at nordmenn ikke trenger visum for innreise til Georgia.

2016-07-11 17.47.11-2

2016-07-06 21.11.04-2

 

1 thought on “En reise til eventyrlandet Georgia

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *