Tina på tur

Oppdagelsesferd i Mong Kok & Kowloon

På fastlandssiden av Hong Kong, bare et steinkast fra Hong Kong Central, finner man området Kowloon, og bydelen Mong Kok. Og her er det ganske annerledes en det internasjonale finanssentrumet på Hong Kong Island. I Mong Kok er det liv og røre, utallige markedet, overflod av nips, få turister, men mange mennesker. Veldig mange! Mong Kok er per dags dato verdens tettest befolkede område, med en befolkningskonsentrasjon på 130.000 personer per km².

2017-06-04 11.17.40-2
Utsikt over Mong Kok fra hotellrommet.

Når man er i en så stor by som Hong Kong og har begrenset med tid, er det vanskelig å rekke over alt. Umulig vil noen si. Men jeg er så glad for at vi brukte en hel dag til å utforske nabolaget vi bodde i, nemlig Mong Kok. Vi bodde på Cordis Hotel, som ligger vegg- i -vegg med Hong Kongs største kjøpesenter, Langham City Mall. Hotellet har en helt super beliggenhet, og gir et godt utgangspunkt for en oppdagelsesferd i området. Ved hjelp av Lonely Planets Hong Kong guide, så fant vi en rute som tok oss til noen av høydepunktene i område.

 

 

Goldfish Market

I gaten Tung Choi Street, finner du Goldfish Market. Som navnet sier er det her man kan få kjøpt gullfisk, i alle regnbuens farger. Det å kjøpe og eie en gullfisk bringer lykke, og ut fra alle menneskene på markedet er det tydeligvis populært med gullfisk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Goldfish Market

 

 

Flower Market

Jeg har aldri vært et sted hvor en hel gate er viet til blomstersalg, men det finnes altså i Mong Kok. Flower Market Road er stedet å besøk, dersom man har grønne fingre, og er  interessert i asiastisk blomsterprakt.

 

 

Yuen Po Street Bird Garden

Dette markedet er muligens et av de mer spesielle stedene jeg har besøkt. I en park i enden av Flower Market Street, finner man altså et marked, hvor en hel del eldre menn selger fugler. Alt fra papegøyer til små sangfugler.  Hvis du har nok plass i kofferten, kan du også få kjøpt håndlagede fuglebur med de vakreste utskjæringer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Temple Street Night Market

I Mong Kok er det mange store utendørsmarkeder, Temple Street Night Market er bare ett av mange. Markedet ligger i Temple Street, 10 minutter fra Mong Kok metrostasjon. Det åpner etter at solen går ned, og her selges streetfood, souvenirer, antikviteter, falske merkevarer, jade og elektroniske dippedutter side om side.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2017-06-04 14.58.16-2

Jade Market

I nærheten av Public Square Street, ligger Jade markedet. Her selges jade av alle typer kvalitet og man blir ikke anbefalt å kjøpe jade her uten å ha en viss peiling på hva man kjøper. Sjansen for å bli lurt er altså stor.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I det hele tatt, Mong Kok er en fargerik bydel, med masse av opplevelser for alle sanser. Her er det bare til å ta på seg joggeskoene og ta kamera rundt halsen, og bruke dagen til å spasere rundt, og inhalere alle inntrykkene.

 

1 thought on “Oppdagelsesferd i Mong Kok & Kowloon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *